Antalya

Antalya

ANTALYA APPARTEMENTEN - ANTALYA VILLA'S

De stad Antalya strekt langs de baai die zijn naam draagt, en is gebouwd op 39 meter hoogte aan de rotsige kustlijn. Iedereen is meteen onder de indruk van het Taurus gebergte dat 3086 meter boven de kustlijn verrijst, vol met valleien van verschillende afmetingen. Overal ontmoet het land de zee op de kilometers lange stranden of op de steile kliffen. De afzetting van het Taurus gebergte tegen de blauwe hemel, de steile rotswanden en speciaal de grotten dichtbij de zee geven een andere dimensie aan de schoonheid van de regio.

Kleine en grote stromen ontstaan aan de westkant van het Taurus gebergte en bewateren de vlaktes op hun weg naar de Middellandse zee. Dit stromende water, valt op verschillende plaatsen van de diepe kliffen in de zee, wat een ander attractief uitzicht geeft.

Het planten leven van Antalya is extreem gevarieerd. Elk soort tropische plant is te vinden langs de kust. Bezoekers van Antalya zijn verbaasd door de grote van verschillende soorten cactussen langs de kust. Als u de voet van het Taurus gebergte bereikt, zult u zien dat deze gehuld zijn in de typische mediterrane Maquis, terwijl de bossen vol zijn met eiken en pijnbomen. De katoen en sesam plantages en de citrus en bananen boomgaarden hebben elk hun eigen schoonheid.

In Antalya verschijnen de 4 seizoenen alleen op de kalender, er is bijna geen winter hier, zo erg zelfs dat in 1985 er voor het eerst in 60 jaar sneeuw viel en dat meteen voorpagina nieuws was.

De zomers zijn droog en zonder regen terwijl de andere maanden warm zijn met wat regen, met een jaarlijkse temperatuur van 18,7 graden. Gemiddeld valt er geen regen 309,5 dagen per jaar. Het is erg zeldzaam als de temperatuur onder het vriespunt uitkomt. Gedurende de laatste 40 jaar was de hoogst gemeten temperatuur 44,6 graden. 

Antalya temperaturen
maanden gemiddelde temperatuur gemiddelde zeetemperatuur
januari 16,5 17,6
februari 16,5 17
maart 18 16,5
april 20,5 18,5
mei 24 20,5
juni 29 24,5
juli 32 28,5
augustus 33 29,5
september 30 27,5
oktober 27 25
november 22 21
december 18

18

 


Handige links

Makelaardij in Turkije