Sport & activiteiten Side

Sport & activiteiten Side

Vogel spotten
Door de geografische ligging van Turkije aan de rand van Europa, Azië en Afrika, heeft Turkije een enorm divers vogelleven. Mei is waarschijnlijk de beste maand waarin u de mogelijkheid hebt meer dan 100 soorten te spotten inclusief roofvogels, bijeneters en wonderschone ooievaarsnesten. Hoewel de lente en de herfst ook spannende tijden zijn met de noord zuid migratie.

Strand sporten
Een brede keus beschikbaar aan alle stranden, inclusief, strandvolleybal, wind surfen, para zeilen, waterskien, jet skiën en bananen boten.

Duiken
Recentelijk populairder geworden door professionele centra in Side die cursussen geven met PADI certificaten.

Vissen
Populair in dit gebied zowel als sport als inkomen winning. Strand en rivier vissen mogelijk.

Golf
Het resort Belek ligt op ongeveer 40 kilometer van Side. Belek is een modern luxurieus vakantie centrum en golfers paradijs. De nationale golf club biedt een championship 18 hole golfbaan en een 9 hole academy baan met daarnaast vele watersporten in Belek.

Paardrijden
Centra vanaf de allerjongsten tot groter zijn gelegen rond Side in het lokale(5 kilometer) pijnbomenbos vol picknick mogelijkheden rond Sorgun en Titreyen Gol.

Jeep safari
Routes beschikbaar vanaf Side naar Beskonak die u meenemen over kronkelende door het mooie 14 kilometer lange Küprülü Ravijn in het nationale Park, waar de uitzichten na elke bocht nog spectaculairder zijn dan de vorige.

Bergbeklimmen
De beydag bergketen beschikt over pieken van 600 tot 3086 meter hoog, die u een brede klim selectie bieden. Belangrijke bergen als Tekedorugu en Bakirli Dag bieden u een dag klim plezier.

Quad Bike Safari en racing
Een nieuwe sport in de omgeving met centra in Manavgat (9 kilometer) en in het Beskonak national park (50 kilometer).

Rafting
Een enerverende dag die u de mogelijkheid geeft te racen tegen de snelste en tegelijkertijd te genieten van de adembenemende cederbos uitzichten van het Küprülü Ravijn in het nationale park.

Skiën
De locatie Saklikent, betekend "de verborgen stad", 50 kilometer achter Antalya biedt u de mogelijkheid te skiën in de morgen en in de middag te genieten van het warme water van de Middellandse zee in de lente maanden. Het resort, gelegen op 2550 meter beschikt over een kort seizoen tussen december en april en, ondanks niet groot, biedt twee liften en twee ski banen. De accommodatie in het resort is beperkt en vaak vol in de weekenden, maar een midweek dagtrip zal u ongeveer 6 uur skiplezier geven afhankelijk van de condities van de weg.

Tennis
Beschikbaar bij de meeste grote hotels.

SIDE