Excursies Side

Excursies Side

Perge
Niet te missen door cultuurliefhebbers!

Side PergeSide PergeEen belangrijke stad uit het oude pamfilië. Perge is ontstaan 18 kilometer van Antalya en was eerst bewoond door de Hetieten rond 1500 voor Christus, Paulus preekte zijn eerste preken hier. De meeste overblijfselen van Perge vandaag behoren tot het Romeinse tijdperk en iedereen die geïnteresseerd is in geschiedenis zal genieten van het ontdekken van de lange pilaren weg, eens bestraat met marmer en omlijnd door winkels, de Agora, het stadion, de publieke baden en het amfitheater. 

Een tip, probeer deze tour niet in het midden van de zomer te nemen.

Aspendos

Side Aspendos

25 mijl ten oosten van Antalya ligt Aspendos, een amfitheater dat bijna niet te evenaren is door elk ander gebouw aan de Turkse kust. Gebouwd in de 2e eeuw en plaats voor 15000 mensen, is het theater nog steeds maar voor 95% afgebouwd. Het theater heeft een geweldige akoestiek en gedurende de zomer maanden worden er vele concerten gehouden, luisterend naar een opera of musical in deze oude omgeving is een avond om niet te missen. 

Antalya
Antalya havenAntalya havenMet de brede palm omzoomde boulevards, een internationale jachthaven, het historische oude kwartier en de brede selectie aan winkels, bars, nachtclubs en restaurants is Antalya een van de meest wonderschone steden van Turkije en een groot toeristen centrum. Het historische centrum van de stad, bekend als Kaleici, is nu een grote toeristen attractie en de originele Romeinse haven is wordt nu beschouwd als in van de mooiste havens in Turkije en een geweldige plaats om te zitten en te genieten van een lunch of een biertje. De oude stadsmuren, lichten op in de nacht en bieden een tijdloze en rustgevende atmosfeer die u niet wilt missen. Achter de stad verrijst het Taurus gebergte en richting het oosten verrijst een dramatische expansie van kliffen met watervallen die neerdalen in de zee. 

Termessos
Het plateau achter Antalya is even bezaaid met overblijfselen uit oude steden als alle kust van de Middellandse zee. Een van de meest opmerkelijke sites is Termessos, hoog in de bergen boven Antalya met zelfs hogere pieken rond deze plaats en een verzicht van de kust. Alexander de Grote was zo onder de indruk van de verdediging van de stad dat zelf hij de stad links liet liggen. Dit is niet moeilijk te begrijpen, met de diepe kronkelende wegen om de stad te bereiken. Op het hoogtepunt van de stad in de 2e en 3e eeuw bewoonden 150.000 inwoners de stad en vele gebouwen dateren uit deze tijd. Van alle ruïnes is het theater verreweg het meest indrukwekkende, uitgehouwen uit een rots en met spectaculaire uitzichten over Antalya.

Het Taurus gebergte en wild water rafting

Het Taurus gebergte

Maar 30 minuten rijden van Side, sla of richting Beskonaken u begint de tocht in de spectaculaire omgeving van het Taurus gebergte. Bezoek het geweldige Küprülü Ravijn en doe meer in een ervaring die u nooit zult vergeten " raften door de witkolkende rivier door het verbazingwekkende ravijn. Echt een avontuurlijke dag, een ervaring die u nooit zult vergeten. 

Aquapark
Maar 1 uur van Side ligt het grootste aquapark in de omgeving. Dit is een geweldige dag uit voor de hele familie met een brede keus aan baden en glijbanen om te ontdekken en van te genieten. Om de dag helemaal onvergetelijk te maken, kunt u de dolfijnen en zeeleeuwen show zien en zelfs zwemmen met de dolfijnen.

Manavgat watervallen en rivier boot tours

Manavgat rivier

Maar 10 minuten rijden van Side ligt de lokale stad Manavgat waar u uw onderhandeling kunsten kunt aanspreken om leuke koopjes op te doen op de maandag en donderdag markten. U kunt ook genieten van een boottrip over de emerald groene wateren van de Manavgat rivier naar de geweldige Manavgat watervallen of naar de zee. Varend over de rivier onder de blauwe lucht met uitzichten over het de landschappen en bergen. Een dag om niet te missen. 

Sekukela en de Oymapinar dam
Volg de weg vanaf Manavgat het land in en u zult uitkomen bij de ruïnes van de oude stad Seleukela. Gelegen op een hoge top van een berg met spectaculaire uitzichten tot de kust, spendeer een halve dag, de voetstappen van uw voorouders te ontdekken.

Side ravijn Side dam

Na Seleukela, volgt u de weg om de hydro elektrische dam te zien dat de regio van elektriciteit voorziet. De 2 na grootste dam in Turkije, het heeft 20 jaar geduurd om deze dam te bouwen en er zijn 85 mensen bij omgekomen. Vanaf de top hebt u geweldige uitzicht van het meer en aan de andere kant van de vallei. Deze 2 sites liggen niet op de normale toeristen route maar zijn het bezoeken zeker waard.

SIDE