Vliegen naar Alanya

Vliegen naar Alanya

Alanya is een zeer populaire vakantiebestemming en beschikt sinds kort over een eigen vliegveld; Antalya Gazipaşa Airport. De luchthaven ligt in de provincie Antalya, 45 kilometer ten zuidoosten van Alanya, op ongeveer 40 minuten rijden. De transfertijd die altijd zo’n 2 uur bedroeg, is daarmee lekker kort geworden. Alleen maar fijn dus, want zo kunt u eerder uitrusten van uw vlucht en langer van uw vakantie genieten!

Luchthaven Alanya

Na ongeveer 4 uur en 15 minuten vliegen (vanaf Schiphol) landt u op vliegveld Antalya Gazipaşa Airport. De luchthaven is nieuw, maar wel klein. Toch kunt u er beschikken over voldoende faciliteiten in de vorm van horeca en winkels.

Deze luchthaven heeft maar 1 terminal en verwerkt dan ook maximaal 300.000 passagiers per jaar en dat zijn vooral toeristen. De landingsbanen zijn vrij kort met net geen 2000 meter, waardoor er geen grote vliegtuigen op het vliegveld kunnen landen. Maar er zijn wel een aantal maatschappijen waarmee u vanuit Nederland met een directe vlucht naar Alanya kunt vliegen. De belangrijkste vliegmaatschappijen waarbij dat mogelijk is zijn Corendon Airlines, Transavia en Pegasus Airlines. Bij andere maatschappijen zal er een tussenstop zijn, meestal in Ankara.

Vervoer naar uw hotel

Vanaf de luchthaven kunt u op verschillende manieren in Alanya komen. Afhankelijk van het vervoermiddel en de verkeersdrukte, is het naar het centrum ongeveer 40 minuten rijden, via de D400 die langs de kust loopt. De meeste reizigers hebben een georganiseerde reis geboekt en de reisorganisatie zorgt dan voor de transfer van en naar het vliegveld met tourbussen.

Wilt u zelf uw transfer verzorgen, dan kunt u kiezen uit de bus (45 minuten met de Havaş Shuttle, deze vertrekt om 06:00 en 12:15 uur en op vrijdag en zondag ook om 19:00 uur) of de taxi (€40,- ofTL95,-). Daarnaast kunt u natuurlijk ook een auto huren en zelf rijden.

Visum nodig!

Let op! Wanneer u naar Turkije op vakantie gaat, dan heeft u een visum nodig. Dit visum kunt u sinds 1 november 2014 alleen nog maar online aan vragen. U zult het visum dus vooraf moeten regelen, voordat u op vakantie gaat. Met het e-visum kunt u maximaal 90 dagen in Turkije verblijven. Bij online het e-visum aanvragen zult u er ook rekening mee moeten houden dat uw paspoort nog 8 maanden geldig is, op de dag van aankomst in Turkije.